Fordele og ulemper - Andelsbolig

En andelsbolig er imellem kategorierne lejerbolig og ejerbolig. Selvom der er mange ligheder mellem andelsboligerne og ejerboliger , er der alligevel en række forskelle, som kan være svære at finde ud af. Her finder du et overblik over fordele og ulemper ved køb af en andelsbolig.

Fordele ved en andelsbolig

Når du køber en andelsbolig vil den, i det fleste tilfælde, være billigere at både købe og bo i, i forhold til en ejerbolig. Det skyldes, at mange andelsboligforeninger har en forholdsvis billig boligafgift for andelshaverne. Der er også i flere andelsboligforeninger sat et maksimum for andelsværdien. Du vil også komme til at indgå i en form for fællesskab med de øvrige andelshavere. Det er også sammen med disse, at i træffer beslutninger, der omhandler forbedringer. Det kan f.eks. være i jeres opgang, have/baggård eller vaskefaciliteter. Flere mener, at det er en fordel at blive andelshaver i en ældre andelsboligforening. Det skyldes, at der her er gamle værdier om solidaritet og fælleskab, som hovedelement, opstået tilbage for stiftelsen af foreningen. 

Ulemper ved en andelsbolig

En ulempe ved køb af en andelsbolig er, at du ikke er ejer af din bolig, men blot har købt retten til at bo i andelsboligen. En anden ulempe er, hvis din andelsboligforening skulle ende med at komme ud i økonomiske udfordringer. Det ville betyde, at du, som udgangspunkt, hæfter med den indskudte kapital. Der er dog lavet en undtagelse i hos de fleste andelsboligforeninger, som findes i andelsboligloven. I nogle tilfælde kan du ende med at hæfte personligt for en del af foreningens gæld. Du kan heller ikke selv bestemme værdien på andelsboligen ved salg, og så findes der diverse regler i foreningen, som kan være begrænsende. Det kunne være forbud mod udlejning af andelsboligen. Du har som andelshaver heller ikke skattefradrag på andelsboligforeningens renteudgifter.

Få professionel hjælp

Det er vigtigt at lave et godt forarbejde inden dit andelsboligkøb. Her er det vigtigt at kende til andelsboligforenings økonomi, vedtægter og generalforsamlingsreferater, da der kan opstå store økonomiske konsekvenser for dig. 

Hos boligadvo.dk hjælper de med lige netop dette. Hos Frederiksberg Boligadvokater får du en professionel hjælp og rådgivning. Alle handler bliver behandlet hurtigt og effektivt af specialister i faget. 

Indhent tilbud

Uforpligtende tilbud - til undersider

  • Opgavebeskrivelse

  • Max. file size: 20 MB.
    Hér kan du tilføje filer, hvis det er relevant for opgaven (valgfri)
  • Dine oplysninger

0 kr. i omkostninger
med 3 bindingsfrie tilbud

Det koster 0 kr. i omkostninger at få 3 tilbud af boligadvokat København og der følger ingen yderligere bindinger med. Som sagt er vores mærkesag hurtig og effektiv behandlingstid. Derfor ryger dine 3 tilbud direkte afsted til dig indenfor 24 timer. Skulle din boligsag være en større sagsbehandling af slagsen, så står vi på linjen klar til at rådgive dig igennem ethvert spørgsmål. Så sikrer vi os at du kommer sikkert videre i sagsbehandlingen. Desuden forsikrer vi os om at prisen på dine 3 boligadvokater passer med din ønskede pris, så du ikke risikere at stå med uforudsete udgifter.

100% gratis service hos Boligadvokat København

Som sagt sidder vi på linjen døgnet rundt, så hold dig endelig ikke tilbage, når du får brug for vores hjælp! Vi står klar til at tage imod dig. Du er også meget velkommen til at udfylde vores kontaktformular, og vi vil besvare den ligeså snart den ryger ind ad døren.

Indhent et tilbud